« Înapoi la index

Aditiv alimentar din categoria regulatorilor de aciditate şi umectanţilor. Este sarea de calciu a acidului malic. Se prezintă sub forma E 352(i) – Malat acid de calciu sau E352(ii) -Malat de calciu. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi şi înlocuitori de brânză, grăsimi tartinabile, sosuri, supe şi ciorbe instant, condimente, produse din fructe, legume, peşte, carne, ouă, cereale, băuturi alcoolice si nealcoolice, dulciuri, îngheţată etc.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Nespecificat
Descriere cantitate max zilnica permisa: Nu s-a stabilit o doză maximă admisă.
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

« Înapoi la index