« Înapoi la index

Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de antiaglomerare şi de îngroşare. Se obţine din boabe de soia. Se utilizează în unele produse de panificaţie, paste făinoase, orez, cartofi, deserturi pe bază de iaurt sau de jeleuri, sosuri emulsionate, cât şi ca agent antiaglomerant în unele produse congelate şi suplimente alimentare.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnica nu este limitata.
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnica nu este limitata.
Doza de încorporare în alimente: 30g/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţi de până la 30g/kg.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.
Contraindicatii:DA
Descriere contraindicatii: Poate provoca reactii alergice persoanelor care nu tolereaza soia.
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

« Înapoi la index