« Înapoi la index

Aditiv alimentar cu rol de antioxidant, stabilizator, agent de întărire şi de îngroşare. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi proaspete, maturate sau procesate, budinci, lapte condensat sau praf, în unt şi produse din zer, în grăsimi tartinabile, emulsii diverse, creme dulci, îngheţată, fructe procesate şi conservate, produse din legume, carne, peşte, ouă, supe, ciorbe, sosuri, salate, produse de panificaţie, patiserie şi cofetărie, orez şi paste făinoase prefierte, condimente, suplimente alimentare, produse dietetice, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 50 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 50 mg/kg corp.
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se adauga in cantitatile prevazute de retete.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.
Contraindicatii: Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: DA
Descriere utilizare copii: Este permis şi în produse din cereale destinate sugarilor şi copiilor mici, în cantităţile prevăzute de reţete.

« Înapoi la index