« Înapoi la index

Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, obţinut pe cale chimică din alcool lauric şi acid galic. Utilizat ca antioxidant împotriva râncezirii grăsimilor din alimente, individual sau în combinaţie cu alţi galaţi sau butilaţi (E 319 – 321), în diverse grăsimi animale sau vegetale, cât şi în amestecuri pentru patiserie, snacksuri, supe şi ciorbe instant, sosuri, fructe procesate, cereale, mirodenii, produse din carne, cartofi deshidrataţi, arome şi lapte praf pentru distribuitoarele automate.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 0,05 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,05 mg/kg corp, doză foarte mică, ce poate fi foarte uşor depăşită, mai ales de către copii.
Doza de încorporare în alimente: 100-1000 mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare in alimente : 100-1000 mg/kg.
Efecte secundare: DA
Descriere efecte secundare: Eczeme cutanate, afecţiuni gastrice şi hiperactivitate.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

« Înapoi la index