« Înapoi la index

Aditiv alimentar utilizat ca agent de glazurare, având însă şi funcţii de emulgator, agent antiaglomerant, agent de îngroşare, substanţă-suport pentru coloranţi şi stabilizator. Este un polimer natural produs de albine. Ca aditiv se prezintă sub formele E 901(i) – Ceară albă de albine sau E 901(ii) – Ceară galbenă de albine.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică nu este limitată .
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică nu este limitată .
Doza de încorporare în alimente: 200-1200 mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Se foloseşte în cantităţi cuprinse între 200 şi 500 mg/kg la acoperirea de suprafaţă a unor produse din ciocolată, a produselor de cofetărie şi patiserie glazurate cu ciocolată, a boabelor de cafea, a citricelor şi altor fructe proaspete, cât şi în guma de mestecat, în cantitate de 1200 mg/kg.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile din alimente.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

« Înapoi la index
Meniu
Vezi versiunea veche a site-ului InfoCons.
This is default text for notification bar