E472f – esteri acetici şi tartrici combinaţi ai mono- şi digliceridelor cu acizi graşi

Aditivi alimentari cu rol de stabilizatori, sechestranţi şi emulgatori. Se obţin din grăsimi animale sau vegetale şi se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse pe bază de lapte (iaurturi aromate sau nu, smântână, brânzeturi, lapte praf), produse de patiserie, cofetărie, îngheţată, deserturi pe bază de ouă, cereale, amidon, fructe, legume şi fructe conservate în oţet sau pasteurizate, produse din carne, peşte, sosuri, supe, ciorbe, condimente, salate, margarine, maioneze şi alte grăsimi emulsionate, aluaturi, preparate dietetice, suplimente alimentare, băuturi răcoritoare aromatizate, bere, cidru, vinuri din fructe şi alte băuturi alcoolice.

Doza zilnică maximă: 30 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 30 mg/kg corp datorită prezenţei tartraţilor, care au potenţial toxic.

Doza maximă de includere: Nespecificat
Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 30 mg/kg corp datorită prezenţei tartraţilor, care au potenţial toxic.
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.

Contraindicații: Nu
Nu sunt permişi în alimente destinate sugarilor şi copiilor mici.