E422 – glicerină

Aditiv alimentar cu rol de îndulcitor, stabilizator, umectant, emulgator, agent de îngroşare şi de umplere, prezent în mod natural în sânge şi în toate grăsimile, dar obţinut pentru uz industrial din propan sau din zaharuri prin fermentaţie bacteriană. . Se utilizează şi ca substanţă-suport pentru alţi aditivi alimentari. . Este metabolizat de organism, constituind o sursă de energie.Se utilizează conform cantităţilor prevăzute de reţete în produse lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, snacksuri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne, peşte, ouă, condimente, supe, ciorbe, membrane comestibile, produse din proteine vegetale, suplimente nutritive, condimente, muştar, băuturi alcoolice şi nelcoolice, produse dietetice etc.

Doza zilnică maximă: Nespecificat
Nu s-a stabilit o doza maxima admisa.

Doza maximă de includere: Nespecificat
Nu s-a stabilit o doza maxima admisa.
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.

Contraindicații: Da
In doze mari poate provoca dureri de cap,greata, sete accentuata.
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.