E333 – citrat de calciu

Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, având de asemeni şi funcţii de regulator de aciditate, conservant, aromatizant şi de dedurizare a apei. Se prezintă sub formele E 333(i)- Citrat monocalcic, E 333(ii) – Citrat dicalcic sau E 333(iii) – Citrat tricalcic, acestea fiind săruri de calciu ale acidului citric. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse pe bază de lapte, carne, peşte, fructe, legume, grăsimi, în produse de panificaţie, patiserie, cofetărie, sosuri, condimente etc., şi în unele suplimente alimentare destinate persoanelor cu probleme gastrice sau cu deficit de calciu.

Doza zilnică maximă: Doza zilnică admisă nu este limitată.
Doza zilnică admisă nu este limitată.

Doza maximă de includere: Nespecificat
Doza zilnică admisă nu este limitată.
Nu produce efecte secundare.

Contraindicații: Nu
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.