« Înapoi la index

Aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate şi stabilizator. Poate fi obţinut din acid malic prin încălzire, prin oxidarea catalitică a benzenului sau prin fermentaţia bacteriană a glucozei. Se găseşte în mod natural în unele plante, fiind esenţial în respiraţia celulară a ţesuturilor animale şi vegetale. Se foloseşte în vinuri, produse fine de cofetărie şi patiserie, deserturi cu aspect de jeleu, prafuri instant pentru ceaiuri şi băuturi cu aromă de fructe, umpluturi şi glazuri pentru produse de patiserie etc.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnica admisa nu este limitata.
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnica admisa nu este limitata.
Doza de încorporare în alimente: 1000 – 4000 mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Cantităţile încorporate variază de la 1000 mg/kg, până la 4000 mg/kg.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu produce efecte secundare la cantităţile utilizate în alimente.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: Nespecificat

« Înapoi la index
Meniu