« Înapoi la index

Aditivi alimentari din categoria coloranţilor naturali de origine minerală, ce pot fi regăsiţi sub forma E 172(i) – Oxid negru de fier, E 172(ii) – Oxid roşu de fier şi E 172(iii) – Oxid galben de fier. Se obţin din pulbere de fier şi se utilizează numai pentru acoperiri de suprafaţă.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 0,5 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,5 mg/kg corp.
Doza de încorporare în alimente: 20 – 1000 mk/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Doza de încorporare în alimente: 20 – 1000 mk/kg (tratament de suprafa?ă).
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu au fost semnalate efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

« Înapoi la index
Meniu