« Înapoi la index

Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regăsit în mod natural în seminţele plantelor oleaginoase, cunoscut şi sub denumirea de vitamina E. Se extrage din uleiuri vegetale bogate în vitamina E, dar poate fi obţinut şi pe cale sintetică.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 2 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 2 mg/kg corp.
Doza de încorporare în alimente: 10 mg/kg sau 10mg/l
Descriere doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare in alimente: 10 mg/kg sau 10 mg/l.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu produce efecte secundare la cantităţile utilizate în alimente.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: DA
Descriere utilizare copii: Acest aditiv este admis in alimentele pentru copii in limitele impuse.

« Înapoi la index