« Înapoi la index

Aditivi alimentari din categoria coloranţilor naturali, obţinuţi din seminţele copacului anatto (Bixa orellana ). Annatto este numele extractului brut, în timp ce bixina este colorantul solubil în grăsimi, iar norbixina este colorantul solubil în apă. Gama de culori este de la roşu la brun, în funcţie de solventul utilizat pentru extracţie.Se utilizează în brânzeturi maturate şi topite (15-50 mg/kg), margarine şi alte grăsimi emulsionate (10 mg/kg), cereale pentru micul dejun (25 mg/kg), snacksuri (20 mg/kg), deserturi şi produse fine de brutărie (10 mg/kg), ornamente pentru cofetărie (20 mg/kg) şi în unele lichioruri (10 mg/kg).
Cantitate max zilnica permisa/corp: 12 mg/kg corp pentru bixină şi 0,6 mg/kg corp pentru norbixină
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 12 mg/kg corp pentru bixină şi 0,6 mg/kg corp pentru norbixină.
Doza de încorporare în alimente: 15-50 mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare in alimente: 15-50 mg/kg.
Efecte secundare: DA
Descriere efecte secundare: Annato poate produce alergii şi eczeme datorate unui component deocamdată necunoscut.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Acesti aditivi nu sunt permisi in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

« Înapoi la index
Meniu
Vezi versiunea veche a site-ului InfoCons.
This is default text for notification bar