« Înapoi la index

Aditiv alimentar din categoria coloranţilor naturali, obţinut din caroten sau izolat din plante. Este solubil numai în ulei şi conferă o culoare roşu închis, putând fi utilizat în toate grupele de alimente, conform reţetei.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 2,5 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 2,5 mg/kg corp.
Doza de încorporare în alimente: 25 – 500 mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Dozele de încorporare în alimente: 25 – 500 mg/kg.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu au fost semnalate efecte secundare nedorite.
Contraindicatii:DA
Descriere contraindicatii: Dozele mai mari pot duce la o coloraţie galbenă a tegumentelor, la uscăciunea buzelor, mucoasei nazale şi ochilor, iar administrarea timp îndelungat de doze mari declanşează simptomatologia specifică hipervitaminozei A (afectiuni ale pielii şi ficatului, la copii căderea părului, afectarea oaselor, dureri de cap, vomismente şi diplopie, iar la femei gravide poate provoca malformaţii ale fătului, afectând în special sistemul nervos al acestuia).
Utilizabil pentru copii: Nespecificat

« Înapoi la index