« Înapoi la index

Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator şi agent de îngroşare. Este sarea de amoniu a acidului alginic. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în toate produsele lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne, suplimente alimentare etc. Alginatul de amoniu nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Se utilizează şi ca substanţă-suport pentru alţi aditivi alimentari.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Nespecificat
Descriere cantitate max zilnica permisa: Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă admisă.
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.
Contraindicatii:DA
Descriere contraindicatii: Cantităţile prea mari pot duce la anemie, prin eliminarea masivă a fierului din organism.
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

« Înapoi la index
Meniu
Vezi versiunea veche a site-ului InfoCons.
This is default text for notification bar