« Înapoi la index

Aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate şi de legare a ionilor metalici, pe care îi elimină astfel. Este un acid natural, prezent în fructe, dar obţinut pentru uz industrial prin fermentarea glucozei. Are aceleaşi proprietăţi ca şi acidul tartric, fiind o formă mai concentrată a acestuia. Se utilizează în vinuri şi sucuri de fructe.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 30 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman de tartraţi este de până la 30 mg/kg corp.
Doza de încorporare în alimente: 100 mg/l
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în vinuri şi sucuri de fructe în cantitate de maxim 100 mg/l.
Efecte secundare: DA
Descriere efecte secundare: Dozele mari şi repetate pot produce tulburări gastrointestinale, hiperaciditate, greaţă, vărsături, afecţiuni ale gurii, ale rinichilor, tulburări respiratorii, convulsii, somnolenţă, dureri musculare.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

« Înapoi la index