« Înapoi la index

Aditiv alimentar cu rol de potenţiator de aromă. Este un acid natural. Pentru uz industrial, se obţine prin fermentaţia bacteriană a zaharurilor sau din carne sau sardine, putând avea deci origine vegetală sau animală. Acidul inozinic şi inozinaţii nu conferă gustul „umami” specific glutamaţilor, dar au capacitatea de a potenţa multe arome şi gusturi naturale, permiţând astfel micşorarea cantităţii necesare de sare. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în toate tipurile de produse alimentare, inclusiv în băuturi alcoolice şi nealcoolice.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică nu este limitată.
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică nu este limitată.
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se adauga in cantitatile prevazute de retete.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare.
Contraindicatii:DA
Descriere contraindicatii: Persoanele astmatice şi cele suferinde de gută, reumatism, calculi renali sau biliari ar trebui să evite acest aditiv, care se descompune în purine, substanţe precursoare ale acidului uric.
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

« Înapoi la index
Meniu
Vezi versiunea veche a site-ului InfoCons.
This is default text for notification bar