« Înapoi la index

Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator şi agent de îngroşare, prezent în mod natural în fructe, în special în mere, portocale şi gutui. Pentru uz industrial, pectinele se obţin din mere şi portocale. Se prezintă sub forma E 440(i)-Pectina, E440(ii)-Pectat de sodiu, E440(iii)-Pectat de potasiu, E440(iv)-Pectat de amoniu sau E440b- Pectină amidică. Se utilizează conform cantităţilor prevăzute de reţete în special în produse din fructe: sucuri, nectaruri, concentrate, gemuri, jeleuri, marmelade. Se utilizează şi ca solvent pentru alţi aditivi alimentari.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnica nu este limitata.
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnica nu este limitata.
Doza de încorporare în alimente: 5g/l
Descriere doza de încorporare în alimente: Pectina este permisă în alimente destinate copiilor mici în cantitate de până la 5g/l.
Efecte secundare: Nu
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: DA
Descriere utilizare copii: Pectina este permisă în alimente destinate copiilor mici în cantitate de până la 5g/l.

« Înapoi la index
Meniu
Vezi versiunea veche a site-ului InfoCons.
This is default text for notification bar