Dezvoltare solutie IT pentru verificarea veridicitatii continutului multimedia

În perioada 01.12.2018 – 30.11.2021 Asociația InfoCons participă în calitate de partener la realizarea proiectului: `Open Distributed Digital Content Verification for Hyper-connected Sociality` câștigat prin competiție internațională în cadrul programului: H2020 Future Hyper-connected Sociality – European Commission, sub coordonarea: INSTITUTE OF COMMUNICATION AND COMPUTER SYSTEMS (ICCS), School of Electrical and Computer Engineering (ECE), National Technical University of Athens (NTUA), Grecia

Scopul general al proiectului este de a crea un ecosistem deschis, democratic, pluralist și descentralizat, care va permite accesul ușor la diverse servicii de verificare a veridicității conținutului digital utilizând o metodă bazată pe microservice, asigurând astfel scalabilitatea și extensia platformei, fără a fi necesară o adaptare complexă a arhitecturii acesteia, restabilind în acest mod încrederea consumatorului din țările membre, respectiv partenere UE.

Proiectul dezvoltă deja servicii de verificare a conținutului multimedia online și a celui distribuit pe rețelele de socializare, prin abordarea analizei unui text din punct de vedere semantic, stilometric și sentimental.

În plus, noile servicii de verificare ar putea fi introduse printr-un plugin, într-o etapă ulterioară, pentru a asigura o adaptare durabilă la diferite cerințe de piață.

Soluția SocialTruth deja are în vedere verificarea necesităților pe diverse segmente de piață, cum ar fi sprijinul jurnaliștilor din mediul virtual, protecția și încrederea consumatorilor (de exemplu cu privire la veridicitatea știrilor despre siguranța alimentelor), identificarea surselor frauduloase prin realizarea unui clasament al motoarelor de căutare și a mecanismelor de prevenire, precum si verificarea conținutului multimedia utilizat drept resursă educațională on-line.

Proiectul acordă o atenție deosebită asupra investigării comportării factorilor umani, în studiile de caz analizate.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal