Denumirile `bio` și `eco` nu vor mai putea fi utilizate ca instrumente de marketing

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Denumirile `bio` și `eco` nu vor mai putea fi utilizate ca instrumente de marketing

InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons te informează:

Producătorii care etichetează fraudulos cu termenul ecologic sau biologic produsele vor fi dur sancţionaţi pentru că autorităţile vor să ofere siguranţă celui care consumă, dar şi celui care produce, a declarat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, domnul Daniel Constantin.

Conform unei hotărâri adoptate, miercuri, de Guvern, comercializarea produselor etichetate în mod fraudulos cu inscripţii care conţin denumirea ‘bio’ sau ‘eco’ va fi sancţionată nu doar prin amenzi, ci ar putea atrage şi oprirea temporară de la comercializare a produselor în cauză.

‘Măsura luată ieri de executiv vine să întărească sancţiunile pe care le acordăm celor care folosesc în mod fraudulos termenul de ecologic sau biologic sau prescurtările ‘bio’ sau ‘eco’. Cred că trebuie sancţionaţi dur cei care vor sa fraudeze. Este un lucru bun pentru că agricultura eco si produsele bio, care se obţin în România, trebuie protejate din ce în ce mai mult. Există un potenţial uriaş pe această zonă şi noi nu facem decât să protejam şi să punem în valoare acest potenţial dar să oferim şi siguranţa consumatorului şi a celui care produce pentru că produsele certificate eco se obţin mult mai greu’, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, domnul Daniel Constantin.

‘Operatorilor care folosesc fraudulos termenii: ‘ecologic’, ‘biologic’, ‘organic’ sau abrevierile acestora, precum ‘bio’, ‘eco’, drept mărci comerciale sau practici de utilizare în producţia, procesarea, ambalarea, transportul, depozitarea şi distribuţia produselor, inclusiv pe eticheta produsului, pe materialele publicitare şi pe documentele comerciale, care pot induce în eroare consumatorul şi care nu sunt obţinute în conformitate cu regulile de producţie ecologică li se va aplica, pe lângă amenda contravenţională, şi o sancţiune contravenţională complementară, de oprire temporară de la comercializare a produselor în cauză, conform prevederilor art.91 alin.(2) al Regulamentului (CE) 889/2008′, a informat Guvernul.

Sancţiunile au fost stabilite în vederea respectării prevederilor Regulamentului (CE) 834/2007 privind producţia ecologică şi etichetarea produselor.

InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

Descarca aplicatia InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu