De ziua Mondială a Vederii îți reamintim că: „Ochelarii din surse nesigure îți fac lumea întreagă nesigură!”

Ziua_Mondiala_a_Vederii

 

InfoCons te ajută să fii informat! Astăzi,  14.10.2021, calendarul ne amintește că este Ziua Mondială a Vederii. Cu această ocazie, le amintim consumatorilor faptul că ochelarii din surse nesigure ne fac lumea întreagă nesigură, de aceea este important să ne asigurăm că achiziționăm astfel de articole doar din magazinele de optică autorizate.

Știați că?! Nu luati decizii fara a studia cu atentie oferta.

Educarea consumatorilor ce se confruntă cu probleme legate de vedere reprezintă o necesitate, mai ales în țara noastră. Purtătorii de ochelari ori cei care au probleme de vedere, însă nu o preîntâmpină în niciun fel, trebuie informați cu privire la importanța apelării la  serviciile medicale autorizate, precum și la importanța prevenerii înrăutățirii dificultăților de vedere.

Prin Campania de educare și informare a consumatorilor în domeniul opticii, lansată de InfoCons,  „Ochelarii din surse nesigure îți fac lumea întreagă nesigură!” punem accent pe informarea consumatorilor cu privire la achiziționarea ochelarilor atât de vedere, cât și de soare.

Cum arată statisticile la nivel național?

Conform statisticilor din anul 2020, furnizate de către Consiliul European de Optometrie și Optică, 50% din români poartă ochelari de vedere, în timp ce 2% aleg varianta lentilelor de contact.  Întregul studiu poate fi consultat AICI.

Știați că?! Daca cineva incearca sa va ofere o investitie….

            Dacă în cazul ochelarilor de vedere recomandăm apelarea la consultul medical autorizat, în ceea ce privește ochelarii de soare venim către consumatori cu următoarele sfaturi:

  1. Căutați-i pe cei cu cea mai mare protecție. Când faceți cumpărături pentru ochelari de soare, alegeți o pereche cu o etichetă care specifică faptul că produsul blochează 100% din razele UVA și UVB, cele două tipuri cele mai îngrijorătoare pentru ochii noștri. Puteți căuta, de asemenea, pe etichetă, termenul ‘UV 400’, ceea ce înseamnă același lucru;
  2. Alegeți lentile mari. Chiar și în timp ce purtați ochelari de soare, unele dintre razele soarelui vă pot atinge ochii și pielea din jurul lor. Alegerea unor lentile mai mari poate ajuta la maximizarea capacității ochelarilor de soare de a opri razele să ajungă la ochi și la piele. Ochelarii de soare obișnuiți, care se conformează dupa curba feței, sunt chiar mai buni. Adăugați o pălărie, care poate oferi protecție suplimentară pentru ochi.

Știați că?! Cum să prelungiți datele de expirare a alimentelor

Pentru a afla mai multe informații, InfoCons pune la dispoziția consumatorilor site-ul https://optica.infocons.ro/ .

Până data viitoare, nu uita: InfoCons te ajută să fii informat!

 

Redactat de: Irina Dumitrache

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal