Uniunea Europeană (UE) este un importator de jucării din restul lumii. Exporturile UE către țările din afara UE sunt de cinci ori mai mici decât importurile din țările din afara UE.

În 2017, UE a importat jucării în valoare de aproape 7,4 miliarde de euro și a exportat doar aproximativ 1,4 miliarde euro țărilor din afara UE. Valoarea jucăriilor importate în UE a crescut cu peste 41% în ultimii zece ani.

UE importă în principal jucării din China, aceasta fiind este cel mai mare furnizor de jucării pentru UE, reprezentând 86% din importurile de jucării în 2017, cu mult înaintea Vietnamului (3%), Hong Kong și Indonezia (ambele 2%).

Mai mult de jumătate din importurile de jucării din UE au fost acordate în Regatul Unit (26%), Germania (15%) și Țările de Jos (11%).

UE exportă în principal jucării spre Elveția, Rusia și Statele Unite. Principalele destinații din afara UE sunt Statele Unite, Elveția (ambele reprezentând 15% din exporturile de jucării) și Rusia (14%). Împreună, aceste țări reprezintă aproape jumătate din valoarea exporturilor. Aproape jumătate din jucăriile exportate din UE provin din Cehia (25%) și Germania (21%).

Sursa: ec.europa.eu

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu