Darea in Plata. Ordonanta de Urgenta privind scutirea de impozit

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Darea in Plata. Ordonanta de Urgenta privind scutirea de impozit

Initiatorul legii, Daniel Zamfir s-a intalnit ieri cu secretarul de stat Gabriel Biris la Ministerul Finantelor, subiectul principal de discutie fiind impozitul privind darea in plata.

In urma intrevederii, Daniel Zamfir a precizat pe pagina personala de Facebook ca se va emite o ordonanta de urgenta care sa scuteasca persoanele de plata impozitului cand dau locuinta inapoi bancii:

`Intalnirea de azi de la ministerul finantelor a fost extrem de constructiva. Am convenit cu totii ca pentru lamurirea nedatorarii impozitului la darea in plata se va emite o ordonanta de urgenta care va modifica Codul Fiscal si nu Legea darii in plata asa cum am solicitat in toata aceasta perioada.`

Intr-un comunicat de presa transmis de Ministerul de Finante se mentiona:

`Darea in plata a unui bun imobil este considerata, din punct de vedere fiscal, un transfer al dreptului de proprietate imobiliara din patrimoniul personal si se impoziteaza in conformitate cu prevederile art.111 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, la valoarea declarata in actul de dare in plata.

Impozitul este datorat de catre debitor si se plateste conform prevederilor Codului fiscal.

Concret, in cazul unui imobil dobandit in 2008 cu un debit pentru care se face darea in plata de 500.000 de lei (prin debit intelegem datoriile din contractele de credit cu tot cu accesorii, fara costuri suplimentare) si cu o valoarea minima stabilita de Camerele notarilor publici, de 400.000 de lei, valoarea la care se calculeaza impozitul pe venit este cea a debitului, adica la 500.000 de lei.`

Initiatorul legii este de parere ca atat timp cat nu ai venituri sa-ti achiti ratele, implicit nu poti plati nici impozitul.

`Nu poti plati impozit cand nu obtii niciun venit, mai mult, iti asumi o pierdere uriasa!`

sursa: FinZoom

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!*

*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu