Alimentele si bauturile pot contine pesticide din productie. Aceste pesticide sunt folosite si pentru combaterea buruienilor, daunatorilor si ciupercilor.

Pesticidele pot fi in unele cazuri suspecte de perturbari endocrine. De asemenea sunt suspecte ca ar putea afecta dezvoltarea creierului, in ciuda faptului ca exista valori ce asigura prudenta ingerarii.

Pesticidele pot fi limitate daca cojiti fructele si legumele, cu toate ca in coaja se regasesc multi nutrienti. Cojile citricelor sunt tratate la suprafata cu pesticide. Prin urmare alimentele organice reprezinta cea mai buna alegere.

Sursa:

Consumer Council Think Chemistry Denmark

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal