Cum să evitați infecții ale ochilor dacă purtați lentile de contact

În cazul în care purtați lentile de contact, trebuie să fiți foarte atenți și conștiincioși când vine vorba de igiena lor. Fiți atenți și la obiceiurile pe care le aveți, pentru că acestea ar putea să crească riscul unor infecții ale ochilor. InfoCons vă prezintă, în cele ce urmează, câteva sfaturi pentru a păstra sănătatea ochilor dumneavoastră:

Citește și:

Ce semnifică apa pentru tine?

– La cel mai mic semn de iritație, scoateți-vă lentilele de contact. Dacă ochii dumneavoastră sunt roșii, vă dor sau sunt iritați, nu mai purtați lentilele de contact și așteptați o zi sau două, pentru a vedea dacă problema dumneavoastră va dispărea. În caz contrar, ar trebui să consultați un medic oftalmolog pentru a vă trata cât mai repede cu putință.

– Nu adormiți cu lentilele de contact puse. Acesta este principalul factor de risc al infecțiilor. Chiar și dacă trageți un pui de somn fără a vă da jos lentilele de contact, vă măriți șansele de infecție cu până la 8 ori. Explicația este simplă – ochii au nevoie de oxigen, iar dacă îi țineți închiși și aveți și un strat protector peste ei (lentilele de contact), oxigenul nu va mai ajunge la aceștia.

– Aruncați lentilele la timp. Dacă purtați lentile de contact făcute să reziste pentru o perioadă limitată, asigurați-vă întotdeauna că le aruncați la timp. Folosirea lor pentru o perioadă mai lungă decât cea recomandată poate creea un mediu propice bacteriilor și crește riscul unei infecții.

Citește și:

Sfaturi practice privind economisirea până la 20 % din facturile de încălzire și electricitate

– Nu clătiți lentilele cu apă de la robinet. Aceasta poate conține paraziți capabili să creeze infecții serioase ale ochilor. Pentru a fi siguri, evitați să le purtați și în duș sau la piscină sau să vă spălați pe față când le purtați. De asemenea, spălați-vă bine mâinile înainte de a umbla cu lentilele de contact.

– Puteți lua în considerare purtarea lentilelor de contact de unică folosință. Acestea sunt mult mai sigure, deoarece nu umblați cu ele decât atunci când le puneți. Ele nu au nevoie de clătire sau dezinfectare și nu au nevoie de un loc în care să fie depozitate. Puteți plăti mai mult pentru aceste lentile, însă nu veți fi nevoit să cumpărați o soluție de dezinfectare.

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal