Cum să ai o dietă mai sănătoasă în 2019 (partea I)

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Cum să ai o dietă mai sănătoasă în 2019 (partea I)

Perioada sărbătorilor se apropie de sfârșit, așa că a venit timpul să ne gândim la o dietă mai sănătoasă din nou. Cercetările arată că în această perioadă ne îngrășăm cu doar un kilogram în medie, însă orice greutate pusă este foarte greu de eliminat. Așadar, este posibil să vă doriți să reveniți la greutatea ideală cât mai repede posibil, însă acest lucru nu este ușor. E important să nu vă setați ținte prea mari și să începeți cu câteva ajustări minore în dieta dumneavoastră. Chiar și înlocuirea unor prăjituri cu o bucată de fruct poate realiza o mare diferență. Iată câteva strategii pentru a vă ajuta să vă schimbați dieta într-una sănătoasă:

Alegeți mâncarea sănătoasă preferată

Un studiu din 2016 de la Școala de Business Hankamer a Universității Baylor a dezvăluit că până și persoanele cu un autocontrol slab pot reuși trecerea la o dietă sănătoasă. Este important să nu încercați să consumați un aliment pe care îl detestați (precum kale, de exemplu) în locul unuia care vă place foarte mult (o prăjitură).

`Este important să căutați alimente sănătoase și gustoase – precum căpșunile. Astfel, puteți descoperi că după un bol mare de fructe de pădure nu veți mai dori să mâncați un tort cu ciocolată.`, spune doctorandul Meredith David, conducătorul și autorul studiului.

Gătiți mai mult

Persoanele care își prepară mesele acasă de cel puțin 5 ori pe săptămână au cu 28% mai puține șanse să devină supraponderale decât cele care fac acest lucru de mai puțin de 3 ori pe săptămână. Această informație vine ca urmare a unui studiu realizat în 2017 pe un eșantion de 11000 de oameni. De asemenea, cercetătorii au aflat și că persoanele care mănâncă acasă ajung să consume mai multe legume și fructe.

Mâncați întâi legumele

Un motiv pentru care majoritatea persoanelor nu consumă suficiente legume este acela că le punem într-o bătălie pe care nu o pot câștiga. Studiile au arătat că atunci când legumele sunt `în competiție` cu alte alimente de pe farfuria dumneavoastră, tind să fie neglijate și să sfârșească prin a nu fi consumate. Însă, atunci când legumele sunt singurul obiect de pe farfurie, tindem să consumăm o cantitate mai mare din acestea. Un astfel de experiment a fost realizat la nivelul studenților și preșcolarilor, însă ar putea funcționa și în rândul adulților. Puteți să faceți o salată pe care să o mâncați înainte de alte alimente. Astfel, veți mânca mai multe legume și nu veți simți nevoia de a mânca foarte mult după.

Sursa: consumerreports.org

Citește și:

– O reinventare a celor mai comune resturi alimentare

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal