Asigurarea a apărut odată cu apariția societății umane. Apariţia asigurărilor este legată de necesitatea oamenilor de a se ajuta reciproc în cazul producerii unor daune. Necesitatea apariţiei activităţii de asigurare este legată de existenţa unor evenimente ce s-ar putea produce, acestea reprezentând un pericol pentru integritatea bunurilor materiale sau pentru viaţa oamenilor: cutremure, alunecări de teren, inundații, incendii, accidente etc. Nevoia oamenilor de a se proteja în faţa acestor pericole a condus la formarea unui sistem de protecție în fața efectelor evenimentelor (riscurile din asigurări).

Citește și:

Joc on-line interactiv – hai să salvăm cât mai multe fructe, legume și alte alimente!

În scopul protejării față de daunele ce s-ar putea produce ca urmare a apariției unor evenimente, de-a lungul timpului au fost identificate două tipuri de măsuri:
  • Creearea unui fond din contribuțiile aduse de populația unei comunități, fond ce poate fi accesat în momentul apariției unor daune, persoanele prejudiciate fiind sprijinite astfel pentru a-și putea acoperi pagubele din acest fond;
  • Asigurarea, ca și instrument de protecție, a apărut având la bază tot o formă de contribuție, dar care în acest caz presupune implicarea mult mai multor persoane și nu doar a unei simple comunități.

În oricare din cele două variante, oamenii au conștientizat posibilitatea producerii unor evenimente, precum și necesitatea de a face față consecințelor acestora.

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal