Sorin Mierlea - InfoCons

‘Neuron, retea neuronala, nervi, inteligenta, creier, suparari, isterii…toate suna stiintific, anatomic sau de cancan. Dar nu suntem oare si noi, fiecare dintre noi, consumatori de neuroni? In acest context, consumam neuronii nostrii sau ii consumam pe ai celorlalti?
Singura celula din organismul nostru care nu se regenereaza si care se pierde este neuronul. Ne nastem cu un anumit numar de neuroni, dar ii pierdem de fiecare data cand ne stresam, suparam sau enervam si ajungem mai devreme sau mai tarziu sa uitam sau chiar mai grav, sa avem probleme de sanatate.

Putem fi consumatori de neuroni, dar ar fi indicat sa ii consumam pe ai nostri si nu pe ai celor din jurul nostru. Ar trebui sa facem in asa fel incat consumul de neuroni sa aduca stari de bine, energie pozitiva, sa gandim cu ei mai mult si sa ne bucuram de toate minunile pe care le avem in aceasta viata . Ar trebui sa incercam sa nu ne lasam neuronii singuri, pentru ca si ei, ca si noi, au nevoie de companie, de prieteni.

In masura in care neuronii se pierd ireparabil, ar trebui sa avem grija de ei si sa-i pastram intacti. Din pacate, ei nu sunt ca dintii si nu putem nici sa-i plombam, nici sa-i reparam, nici sa-i inlocuim sau cu atat mai putin, nu putem  face transplant de neuroni. Asadar, sa valorificam ceea ce avem, sa nu ne consumam energia inutil, sa nu ne mai suparam si sa nu ne mai stresam pentru nimic. Consider ca proverbul romanesc ¨nu lasa pe maine ce poti face azi¨ nu este intotdeauna aplicabil si din cand in cand se poate aplica si proverbul ¨lasa pe maine ce nu poti face astazi, ca poate nu mai trebuie facut¨.

Asa ca un zambet pastreaza un neuron, o vorba buna are grija si de neuronul celui de langa noi si daca totusi simtim ca sunt consumatori de neuroni in jurul nostru, care doresc sa ii distruga si pe ai nostri, putem suna nu la protectia consumatorilor, dar sigur la 112.
Sa fim cu o9atitudine! si sa reusim sa trecem prin viata impreuna cu toti neuronii nostri!’

Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons

Descarca aplicatia InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu