În 2017, aproximativ 1 din 4 persoane (27%) au consumat fructe cel puțin de două ori pe zi, potrivit unui sondaj al populației Uniunii Europene (UE). Încă 37% din populația UE a consumat fructe o dată pe zi, iar restul de 36% au consumat fructe fie mai puțin frecvent, fie deloc în timpul unei săptămâni tipice.

În comparație cu consumul de fructe, o proporție puțin mai mică (23%) din populația UE a consumat legume cel puțin de două ori pe zi, iar o proporție ușor mai mare (40%) a consumat legume o dată pe zi.

Dintre statele membre ale UE, consumul zilnic de fructe a fost cel mai răspândit în Italia (85% din populație) și în Portugalia (81%). În schimb, în ​​trei state membre, mai puțin de 40% din populație a consumat zilnic fructe: Letonia (35%), Bulgaria și Lituania (ambele 37%).

În ceea ce privește consumul de legume în statele membre, Irlanda și Belgia au avut cea mai mare parte a populației care a mâncat legume cel puțin o dată pe zi (ambele 84%). În timp ce în majoritatea statelor membre între 50% și 80% dintre populație au raportat că au mâncat zilnic legume, au existat cinci state membre în care proporția era sub 50%: Ungaria (30%), România (41%), Letonia (44% ), Lituania și Bulgaria (ambele 45%).

Sursa: ec.europa.eu

Citește și:

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal