Conditii de sedere in tarile membre ale Uniunii Europene

Daca esti student si doresti sa te stabilesti intr-unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, pentru o perioada mai mare de 3 luni, pe perioada studiilor, trebuie sa indeplinesti trei conditii:

– sa fii inscris la o institutie de invatamant superioara;

– sa beneficizi de venituri suficiente (indiferent din ce surse) pentru a te sustine, fara a cere sprijin financiar de la statul unde vrei sa locuiecti;

– sa ai o asigurare completa de sanatate in tara unde vrei sa locuiesti.

Legislatia Uniunii Europene nu prevede obligatia ca studentul, sa aibe venituri superioare pragului minim de la care ar putea cere sprijin financiar, si nici nu interzice acestuia sa sa stabileasca te teritoriul acelei tari, dupa terminarea studiilor.

Cu toate aceste trebuie sa faci dovada ca dispui de venituri suficiente pentru a te sustine financiar in tara respectiva, fara a fi nevoit sa ceri ajutor statului.

Daca sederea este mai mica de trei luni, nu esti obligat sa te inregistrezi  pe langa autoritatile locale, dar daca sederea depaseste 3 luni, este posibil ca legislatia tarii respective sa ceara acest lucru.

Sursa foto: www.counseling.msu.edu

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

FII INFORMAT! IA ATITUDINE! – 0219615

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal