Comisia salută poziția Parlamentului European cu privire la InvestEU

Comisia Europeană salută votul Parlamentului European în vederea stabilirii poziției sale privind InvestEU, program propus pentru stimularea investițiilor private și publice în Europa în următorul buget pe termen lung al UE.

Citește și:

Risipă de alimente = risipă de energie !!!

Votul marchează un pas important în direcția creării programului, care va reuni sub un singur acoperiș instrumentele financiare ale UE pentru investiții în Uniunea Europeană și ar trebui să genereze investiții de cel puțin 650 de miliarde EUR. În prezent, Comisia invită statele membre să se pună de acord rapid asupra poziției lor pentru a putea începe discuțiile între cele trei instituții.

Propunerea Comisiei referitoare la InvestEU se bazează pe succesul Planului de investiții pentru Europa — Planul Juncker — care a mobilizat deja investiții de peste 371 de miliarde EUR de la lansarea sa. Prin furnizarea unei garanții de la bugetul UE în valoare de 38 de miliarde EUR pentru a sprijini investițiile, Fondul InvestEU va mobiliza resurse publice și private pentru a stimula investițiile în întreaga UE în perioada bugetară 2021-2027.

Citește și:

Calea Griviței, ieri și azi – o9atitudine pentru cultură

Fondul InvestEU este bazat pe politici și va sprijini patru domenii principale: infrastructură sustenabilă; cercetare, inovare și digitalizare; întreprinderi mici și mijlocii și investiții sociale și competențe.

Crearea de locuri de muncă, stimularea investițiilor și realizarea unei creșteri economice durabile s-au numărat printre prioritățile principale ale președintelui Jean-Claude Juncker, de la preluarea mandatului de către Comisie în noiembrie 2014. InvestEU va reuni într-o singură structură și sub o singură marcă toate instrumentele financiare ale UE disponibile în prezent pentru a sprijini investițiile. Astfel, finanțările UE pentru proiectele de investiții vor fi mai ușor de accesat și mai eficiente.

Citește și:

Capitalele europene ale culturii în 2019: Plovdiv și Matera

Pe lângă Fondul InvestEU, programul va cuprinde și platforma de consiliere InvestEU și portalul InvestEU, pentru a putea oferi în continuare sprijin adaptat promotorilor de proiecte, dar și o rezervă ușor accesibilă de proiecte realizate pentru potențialii investitori.

Sursa: Europa.eu

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal