Comisia Europeana si FC Barcelona lanseaza un parteneriat impotriva fumatului

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Comisia Europeana si FC Barcelona lanseaza un parteneriat impotriva fumatului

În urma succesului campaniilor `Ex-fumătorii sunt de neoprit`, lansată de Comisia Europeană şi `Camp Nou Sense Fum`, organizată de clubul de fotbal FC Barcelona, a fost încheiat un parteneriat istoric sub mottoul `Renunţă la fumat împreună cu Barça`.

Lansarea oficială a acestui parteneriat a avut loc pe stadionul clubului FC Barcelona, Camp Nou, în prezenţa directorului general pentru sănătate şi consumatori din cadrul Comisiei Europene, Paola Testori, a preşedintelui clubului, Sandro Rosell şi a medicului clubului, dr. Jordi Monés.

Doamna Testori Coggi a declarat: `Sunt încântată de faptul că succesul campaniei noastre `Ex-fumătorii sunt de neoprit` a condus la o colaborare cu o instituţie atât de prestigioasă din lumea sportului.`

Sfaturi din partea jucătorilor de la Barça

Dacă numărul fumătorilor din Europa ar scădea, am putea evita, în fiecare an, circa 700 000 de decese cauzate de fumat. Această nouă campanie îi va încuraja şi ajuta pe cei 28 de milioane de fumători din grupa de vârstă 25-34 de ani să renunţe definitiv la fumat.

În prezent, aproximativ 300 000 de europeni încearcă să renunţe la fumat cu ajutorul aplicaţiei on-line iCoach, din cadrul campaniei `Ex-fumătorii sunt de neoprit`. Campania `Renunţă la fumat împreună cu Barça` se bazează pe noua versiune a aplicaţiei (FCB iCoach), care dispune de un program personalizat: jucătorii, antrenorii şi alţi membri ai personalului de la FC Barcelona se adresează direct celor care doresc să renunţe la fumat. Suporterii sunt îndrumaţi astfel chiar de către membrii echipei de fotbal pe care o îndrăgesc.

Cum funcţionează aplicaţia FCB iCoach?

La înregistrarea în aplicaţie, fumătorul completează un scurt chestionar care permite identificarea celui mai potrivit program. În funcţie de răspunsuri, persoana respectivă va primi sfaturi, informaţii şi încurajări personalizate direct din partea jucătorilor, a antrenorilor şi a altor membri ai personalului FC Barcelona: cei patru căpitani ai clubului (Carles Puyol, Andrés Iniesta, Víctor Valdés şi Xavi Hernández), preşedintele Sandro Rosell, antrenorul Tito Vilanova, Guillermo Amor şi nu numai.

Noua aplicaţie FCB iCoach este disponibilă începând de azi pentru dispozitivele iPhone şi Android. Acum este momentul să renunţaţi la fumat. Înscrieţi-vă astăzi!

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Sursa: www.europa.eu

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu