Comisia anunță câștigătorii concursului UE pentru tineri oameni de știință

Câștigătorii concursului UE pentru tineri oameni de știință au fost anunțați astăzi în cadrul celei de-a 31-a ediții a competiției care se desfășoară la Sofia, Bulgaria. Anul acesta, premiile de top au fost acordate lui Adam Kelly din Irlanda pentru proiectul `Simulare optimizată a circuitelor generale cuantice`, Magnus Quaade Oddershede din Danemarca pentru `Influența fluturului asupra eficienței aripilor avionului`, Alex Korocencev și Felix Christian Sewing din Germania pentru `Hoverboard – un vehicul magnetizat`.

Leo Li Takemaru și Poojan Pandya din SUA pentru `Investigarea rolului noului recrutor ESCRT-III CCDC11 în procesul de budding HIV: identificarea unei potențiale ținte pentru terapia antivirală`. Câștigătorii vor primi 7.000 de euro pentru fiecare dintre cele patru proiecte restante.

Citește și:

O nouă rundă de înscrieri pentru WiFi4EU începe joi, 19 septembrie

Concursul UE pentru tineri oameni de știință, înființat de Comisia Europeană în 1989, urmărește să ofere studenților oportunitatea de a concura cu cei mai buni contemporani ai lor la nivel european, să întâlnească alții cu abilități și interese similare și să obțină îndrumări din partea unora dintre cei mai de seamă oameni de știință din Europa. De asemenea, completează și sprijină eforturile naționale de a atrage tinerii să studieze știința, tehnologia, ingineria și matematica (STEM) și, în cele din urmă, să continue carierele în știință și cercetare. Numărul tinerilor oameni de știință participanți a crescut de la 53 la prima competiție din 1989 la o medie de 150 pe an.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal