InfoCons - protectia consumatorilor - protectia consumatorului - cold calling

Cold calling este un apel telefonic neasteptat si nesolicitat din partea unui necunoscut ce va ofera o oportunitate de investitie sau consiliere financiara.

Oportunitatile oferite prin cold calling sunt de regula “investitii” la bursa, ipoteca sau imobiliare, scheme de “imbogatire rapida”, tranzactii cu prime sau tranzactii cu monede straine. De regula, escrocii organizeaza activitatile ilegale din alte tari decat acelea unde se produc escrocheriile.

Apelurile telefonice nesolicitate privind produse sau servicii financiare sunt ilegale daca persoana care efectueaza apelul nu detine autorizatie. Un escroc va poate oferii date false, prin urmare, trebuie sa va documentati temeinic.

Escrocheriile ce impica promovarea bursei de actiuni sau ponturi fierbinti ajung la dumneavoastra prin intermediul mail-ului sau printr-un mesaj pe telefon incurajandu-va sa investiti intr-o campanie ale carei actiuni sunt prevazute a creste. In baza acestui pont anonim, escrocul spera ca noii investitori vor cumpara actiuni si astfel vor ridica pretul acestora. Pe urma, escrocul isi va vinde actiunile la noul pret ridicat si va obtine profit. De regula, acest tip de vanzare duce la scaderea dramatica a pretului iar cumparatorii actiunilor raman cu pierderi importante.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal