Cofetăria Vlădescu, ieri și azi – o9atitudine pentru cultură

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Cofetăria Vlădescu, ieri și azi – o9atitudine pentru cultură

Actuala Casă de Cultură a Studenților, găzduită de generoasa intersecție din Fundație, acest nod al celor mai circulate străzi ale Iașului și adevărată poartă de intrare a mult îndrăgitului deal al Copoului, există astăzi pe locul unde s-a aflat înainte de 1960 un mic palat, cunoscut sub numele de Palatul Beldiman. Palatul a fost construit în 1807 după planurile tânărului inginer Gheorghe Asachi.

Ulterior construirii, clădirea va avea numeroși proprietari și diverse destinații, dintre care: 1867 – ,,Hotel d’Angleterre`, 1885 – ,,Maison Jockey Club – Restaurant de Paris`. La parter este găzduită ,,Cofetăria Tuffli` ținută de cofetarul elvețian Richard Tuffli, iar mai apoi, între cele două războaie mondiale, ținută de Constantin Vlădescu , cofetăria devenind ,,furnizor al Casei Regale` în 1929.

În clădire mai funcționează un cazinou și restaurantul ,,Corso`. Din 1945, influența rusă își face simțită prezența și regăsim la parterul Palatului Beldiman librăria ,,Cartea Rusă`, iar la etaj sediul ,,Asociației Române pentru Legăturile cu Uniunea Sovietică`. În 1959, sistematizarea zonei aduce sfărșitul acestui stabiliment impunător, cladirea este demolată , iar în locul ei apare o parte a Parcului Voievozilor precum și Casa de Cultură a Studenților din Iași.

Mai multe informații pe centenar.infocons.ro.

Citește și:

– Poarta I a Cetății Alba Iulia, ieri și azi

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu