Codul civil – Ce inseamna contractual de renta viagera?

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Codul civil – Ce inseamna contractual de renta viagera?

Contractul de inchiriere a unui contract este un contract prin care o parte, numită debirentier, se angajează să efectueze în folosul unui anumit număr de persoane, denumite credirentier, prestații periodice, care constau în sume de bani sau alte bunuri fungibile.

Cum se poate constitui o rentă viageră?

Renta viageră poate fi constituită fie cu titlu oneros, în schimbul unui capital de orice fel, fie gratuit.

Pe ce durată se poate constitui renta viageră?

Renta viageră poate fi constituită pe durata vieții mai multor persoane. În acest caz, dacă părțile nu convin altfel, obligația de plată a unei rente se încheie la data la care ultimul dintre acești persoane a decedat.

Există cazuri în care contractul de vânzare nu produce niciun efect?

Da, este lovit de nulitate absolută contractul care stipulează o rentă pe durata vieţii unui terţ care era decedat în ziua încheieriicontractului. Nu produce efecte contractul prin care s-a constituit, cu titlu oneros, o rentă pe durata vieţii unei persoane care, la data încheierii contractului, suferea de o boală din cauza căreia a murit în interval de cel mult 30 zile de la această dată.

Descarca aplicatia InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu