Constituie amintiri de familie bunurile ce au aparținut membrilor familiei și stau mărturie istoriei acesteia (ex.: scrisori, arhivele familiale, decorații, portrete de familie, arme de colecție etc.). Asupra acestor bunuri moștenitorii au un drept de coproprietate forțată.

Se pot partaja bunurile calificate ca amintiri de familie?

Partajul acestor bunuri se poate face doar prin bună învoială a moștenitorilor. Nu se poate face partaj judiciar. În caz de neînțelegere, bunurile care constituie amintiri de familie rămân în indiviziune și pot fi depozitate la unul dintre moștenitori sau în alt loc stabilit de ei.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal