Cheltuieli pentru asistența medicală în UE: 10% din PIB

Cele mai recente statistici privind cheltuielile de sănătate publicate de Eurostat arată cum variază cheltuielile pentru asistența medicală în Uniunea Europeană (UE) în 2016 în ceea ce privește ponderea produsului intern brut (PIB).

Cheltuielile curente de asistență medicală în Franța au fost echivalente cu 11,5% din PIB, mai mult decât în ​​orice alt stat membru al UE. Următoarele raporturi cele mai mari au fost în Germania (11,1%) și Suedia (11,0%). În schimb, cheltuielile curente de asistență medicală au reprezentat mai puțin de 7,5% din PIB în 12 state membre, România înregistrând cel mai mic raport (5,0%). Deși Luxemburg are cel de-al doilea raport cel mai mic dintre cheltuielile de asistență medicală și PIB, acesta este o reflectare a nivelului ridicat al PIB-ului din Luxemburg.

În întreaga UE, în ansamblu, se estimează că cheltuielile de asistență medicală au reprezentat 10% din PIB în 2016.

Cheltuielile de asistență medicală și PIB sunt influențate de modificările prețurilor, astfel încât, atunci când se combină cei doi indicatori în proporție, impactul inflației poate fi anulat într-o oarecare măsură: acest lucru depinde de măsura în care modificările de preț legate de cheltuielile de sănătate sunt similare celor experimentați pentru economia în ansamblu.

Sursa: ec.europa.eu

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal