SAR este abrevierea pentru “Specific Absorption Rate` (Rată de absorbţie specifică), care este unitatea de măsură pentru cantitatea de energie de radio-frecvenţă absorbită de corpul uman în timpul utilizării telefonului mobil.
Cu toate că valoarea SAR este determinată la cel mai înalt nivel de putere certificat în condiţii de laborator, nivelul SAR efectiv al telefonului în timpul funcţionării poate fi mult sub această valoare.
Aceasta deoarece telefonul este proiectat să utilizeze puterea minimă necesară pentru accesarea reţelei.
Prin urmare, cu cât sunteţi mai aproape de o staţie de bază, cu atât este mai probabil ca nivelul SAR efectiv să fie mai scăzut.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal