Pensia privată este:

a) suma cu care contribuie angajatorul privat la fondul de pensii al angajatului;

b) suma plătită angajatului de angajatorul privat după pensionarea sa;

c) suma care este economisită și păstrată în bancă până la pensionare, din care apoi sunt cheltuite lunar sumele provenind din dobânzi;

d) suma plătită participantului sau beneficiarului unui fond de pensii, în mod suplimentar şi distinct de cea furnizată de sistemul public.

Citește și:

– Site-ul InfoCons, sigur pentru utilizatorii săi!

Știați că pensia privată este suma plătită participantului sau beneficiarului unui fond de pensii, în mod suplimentar și distinct de cea furnizată de sistemul public? Aceasta depinde efectiv de banii strânși în conturile individuale din sistemul de pensii private. Astfel, puteți privi pensia privată ca pe o investiție financiară sau ca o variantă de economisire pe termen lung.

Citește și:

– Aditivul amarant – E123

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu