Aplicatia InfoCons ingrediente, aditivi alimentari, calorii Protectia Consumatorilor
Aplicatia InfoCons Ingrediente, sare, zahar, calorii Protectia Consumatorilor

Vremea rece poate crește presiunea sângelui și nivelul colesterolului – 2 factori cheie pentru provocarea unui infarct. De asemenea, frigul poate mări și riscul formării cheagurilor de sânge. Conform unui studiu publicat în Jama Cardiology în luna noiembrie a anului trecut, ce a analizat informații provenite de la 274.000 de persoane din Suedia, riscul producerii unui infarct era cel mai mare în zilele în care temperatura scădea sub zero grade. Un alt studiu a descoperit că probabilitatea unui infarct crește cu 31% în lunile reci față de cele calde. Vremea rece din perioada de iarnă poate fi deosebit de periculoasă pentru inima dumneavoastră în special dacă aveți peste 65 de ani, suferiți de o boală de inimă sau ați mai avut un infarct.

Odată cu scăderea temperaturii, vasele de sânge se strâng, iar circulația sângelui devine mai rapidă, pentru a vă ajuta să rezistați frigului. Acesta este motivul pentru care presiunea sângelui este mai mare în lunile reci. De asemenea, se pare că și nivelul colesterolului crește în timpul iernii.

Sistemul imunitar este mai activ în perioada rece, ajutându-vă să vă luptați cu răceala sau cu diferite infecții. Acest lucru vă ajută, însă este și posibil să ducă la depunerea plăcii pe pereții arterelor.

Nu se cunosc modalități pentru a combate aceste mici modificări ale organismului dumneavoastră ce survin pe timpul iernii, însă un lucru este sigur: trebuie să vă încălziți în această perioadă, mai ales când faceți activități fizice extenuante afară, precum curățatul zăpezii. Este bine să faceți o activitate fizică mai ușoară, precum alergatul pe loc, înainte să începeți una obositoare. Este important să purtați căciulă și mănuși, mai ales că, pe măsură ce înaintați în vârstă, simțurile dumneavoastră în legătură cu cât de frig vă este, nu mai sunt atât de ascuțite.

Mâncărurile bogate în grăsimi și alcoolul contribuie și ele la creșterea presiunii sângelui, așa că este bine să le consumați cu măsură.

Citește și:

– Care sunt produsele cele mai risipite la nivel global?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal