Slide1Bucuresti, 11 martie 2015 – In perioada ianuarie-februarie 2015, InfoCons – InfoCons a realizat un studiu comparativ privind cheltuielile cu iluminatul public, inregistrate de catre Primariile Resedinta de Judet din Romania cat si de catre Primaria Municipiului Bucuresti. 80,48% din primariile mentionate au raspuns la acest studiu. Din datele care au rezultat in urma studiului, au fost extrase urmatoarele informatii:

  • 36,36% au si tehnologie LED
  • 24,24% au achizitionat corpuri de iluminat prin licitatie
  • 18,18% au achizitionat servicii de mentenanta si reparatii prin licitatie

In anul 2013, cea mai mare cheltuiala cu iluminatul public a fost inregistrata la Primaria Municipiului Bucuresti si anume 90.000.000 lei iar cea mai mica cheltuiala s-a inregistrat la Primaria Vaslui, 318.307,97 lei.

In anul 2014, cea mai mare cheltuiala cu iulminatul public a fost inregistrata la Primaria Brasov si anume 17.996.000 lei, iar cel mai mic cost la Primaria Tulcea in cuantum de 360.000 lei.

In ceea ce priveste costurile energiei electrice, la Arad pretul este de 577 lei / MWH, de 3 ori mai mult decat la Buzau unde pretul este de 178 lei / MWH sau decat la Piatra Neamt unde pretul este de 161,25 lei / MWH + taxe si contributii reglementate.

Despre: InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – o9atitudine ! – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Ia atitudine! Cunoaste-ti drepturile si exercita-le apeland 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal