Cardul de debit, un instrument util in zilele noastre atat pentru incasarea numerarului cat si pentru retragerea acestuia, este folosit de majoritatea populatiei ca si card de salariu.

Bancile se intrec in oferte cat mai avantajoase pentru client sau chiar cu costuri zero.

Alegerea cardului de debit potrivit da deseori batai de cap, asta si datorita faptului ca acest produs se gaseste la toate bancile din piata.

Cum alegem cardul cel mai bun?

Raspunsul este simplu…avem nevoie de timp. Este foarte important sa comparam toate costurile acestui produs si sa nu ne `aruncam` la primul produs gasit.

In general, majoritatea bancilor percep costuri pentru cardul de debit.

Aceste costuri sunt legate de: emiterea cardului, administrarea cardului (lunara sau anuala), comisioane legate de interogarea soldului si de retragere numerar (ATM, ghiseu), dar si de inchidere card.

Exista in piata si banci care nu percep costuri pentru cardul de debit.

In continuare, gasiti un top al celor mai bune carduri de salariu.

Prima banca ce promoveaza cardul cu costuri zero este ING: ‘E un fel de zgarda anti-comisioane, anti-costuri si anti-taxe lunare de administrare pentru salariul tau.’

Daca iti aduci salariul in valoare de minim 700 lei/luna/cont, beneficiezi prin ING Card Complet de zero costuri pentru:

Poti sa-ti portezi banii la ING prin intermediul serviciului ‘Porteaza-ti banii’.

De retinut! Iti portezi banii doar de pe cardul detinut la alta banca in contul de la ING, suma minima trebuie sa fie 700 lei.

Zero costuri pentru emitere, administrare, interogare sold, utilizare ATM/POS gasiti si la Garanti Bank pentru Bonus Debit Card

Costuri zero pentru emitere, administrare, retragere numerar ATM si 1 leu interogare sold pentru cardul Libra Free oferit de Libra Internet Bank.

Ai zero costuri (conventie de plata salarii) si 0,5 lei interogarea de sold la Cardul de Salarii Visa ELECTRON oferit de Banca Romaneasca.

Pentru cardul Visa Electron oferit de Banca Transilvania primesti gratuit:

 • emiterea si administrarea anuala
 • retragerea de numerar de la ATM

Vei plati:

 • 0,3 lei pentru interogare sold
 • 2,5 lei pentru inchidere card

La Raiffeisen Bank, pentru cardul MasterCard Salariu Contactless atasat pachetului de cont curent Salariat ai zero la:

 • emitere card
 • administrare card

Banca comisioneaza:

 • administrarea pachetului de cont Salariat cu 4,9 lei
 • retragerea de la ATM-ul propriu cu 0,2 %, min. 0,2 lei si interogare sold cu 0,3 lei sau 0 lei doar daca se asigura in acest cont un rulaj creditor de min. 1.000 Lei/ luna, calculat pe orice perioada de 3 luni calendaristice consecutive

Cardul de salariu Idea::foto oferit de Idea Bank iti ofera:

 • zero comision de retragere numerar de la orice ATM din lume (lei/euro)- daca iti aduci salariul sau venitul de minim 1.500 lei/luna la Idea::Bank sau platesti cu cardul tau la comercianti sau pe internet de minim 700 lei/159 euro pe luna.

Oferta este valabila pana la data de 31.12.2016 si se aplica pentru maxim 15 retrageri numerar/luna

Ce vei plati?

 • administrarea lunara a cardului – 2 lei
 • interogare sold – 2 lei

Pentru cardul de debit Cash Avantaj Visa Electron oferit de Credit Europe Bank cat si pentru MasterCard Standard Express Plus oferit de Banca Comerciala Feroviara ai zero costuri (de emitere, administrare, interogare sold) insa retragerea de numerar de la ATM-ul propriu este comisionata cu 0,2%.

Sursa articol: www.FinZoom.ro

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!*

*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal