CÂND ÎNCEPE PERIOADA LEGALĂ DE GARANŢIE DE 2 ANI?

Începe în ziua livrării bunurilor. Dacă cumperi produsul dintr-un magazin, aceasta intră in vigoare în acel moment. În primul rând, poți alege între repararea și înlocuirea produsului, excepție face cazul în care remedierea alternativă este imposibilă sau implică costuri disproporționate pentru vânzător. Dacă vânzătorul nu rezolvă problema în mod satisfăcător prin reparare sau înlocuire, poți solicita o reducere a prețului sau rezilierea contractului. Legislația națională poate prevedea drepturi mai avantajoase pentru consumatori, cum ar fi libera alegere a remedierii.

Citește și:

Acidul erucic

Ce e de făcut

Cum să-ţi aperi #yourEUright în calitate de cumpărător european? Consultă Garanţiile pentru consumatori pentru a vedea mai multe detalii despre drepturile tale valabile atât înainte cât şi după achiziționarea produselor. Completează acest chestionar care te va îndruma pas cu pas în direcţia bună. De asemenea, poţi apela la organizaţia naţională de protecţie a consumatorilor.

Sursa: Europa.eu

Citește și:

– Smartwatch pentru copii, retras de pe piaţă de Comisia Europeană, pe motive de securitate

Știați că?…. Economisire energie prin aparatele din dormitor

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal