Campania Naţională “Ia atitudine! – Direcţionează 2%!` – www.ia-atitudine.eu

Scopul Campaniei “Ia atitudine! Direcţionează 2%!` este acela de a sensibiliza cetăţenii, de a-i determina să ia atitudine prin conştientizarea dreptului de a redirecţiona 2% din impozitul pe venit datorat statului către campanii sociale sau activităţi sociale desfăşurate de un ONG, în acest caz InfoCons – Asociație pentru Protecția Consumatorilor.

Codul Fiscal permite ca fiecare contribuabil să solicite GRATUIT direcţionarea a 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către o cauză pe care o susține. Practic în acest fel dvs. transmiteţi statului modul în care doriţi să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit. Suma NU reprezintă o sponsorizare sau o donaţie, ci este o parte a bugetului de stat care este direcţionată de către fiecare cetăţean în parte către sectorul neguvernamental.

Ia atitudine! alaturi de InfoCons și sprijină unul dintre proiectele desfășurate de noi pentru:

  • Educație
  • Sprijin pentru acces la școală
  • Protecția mediului
  • Teste comparative
  • Dezvoltarea Aplicației InfoCons – Scanează coduri de bare
  • Sprijin pentru persoane în vârstă
  • Proiecte destinate persoanelor cu dizabilități

M-am decis! Cum iau atitudine?!

Pasul 1

Descarcă Formularul 230 pentru redirecționarea a 2% sau 3,5% din impozitul pe venit

Pasul 2

Completează formularul de mână cu datele personale Punctul I. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI și semnătura. Restul rubricilor se completează doar dacă este cazul (nu sunt obligatorii).

Pasul 3

Depuneţi formularul în dublu exemplar direct la registratura organului fiscal sau trimiteţi formularul prin poştă, cu scrisoare recomandată, la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu sau la Administraţia Finanţelor Publice corespunzătoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/instituţiei angajatoare). Potrivit legii este acceptată şi adresa unde locuieşte efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România.

Un exemplar va rămâne la dvs. cu numărul de înregistrare primit la depunere de la administraţia finanţelor publice.

Apăsați AICI pentru Adresele Administratiilor Financiare Publice.

Descarcă Formularul 230 pentru redirecționarea a 2% sau 3,5% din impozitul pe venit precompletat.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal