Aplicatia Gratuita InfoCons Protectia Consumatorilor
Aplicatia Gratuită InfoCons Protectia Consumatorilor

Studii în străinătate cu Erasmus+

Dacă sunteți student, programul Erasmus+ vă oferă șansa de a merge în străinătate pentru a studia sau pentru a urma un stagiu în cadrul unei companii.

Dacă doriți să urmați o parte din studii în străinătate, adresați-vă mai întâi universității dumneavoastră.

Citește și:

InfoCons vă oferă câteva sfaturi pentru perioada caniculei

Ca student Erasmus+:

  • nu trebuie să plătiţi taxe de înscriere sau de studii universităţii gazdă
  • studiile efectuate în străinătate vă sunt luate în calcul la obţinerea diplomei
  • beneficiaţi de o bursă din partea UE pentru a acoperi cheltuielile de cazare şi de transport.

Recunoaşterea perioadei de studiu petrecute în străinătate

Universitatea de origine este obligată să recunoască studiile pe care le-aţi efectuat în străinătate, dacă aţi urmat programul asupra căruia aţi convenit înaintea plecării.

Programe comune de studiu

Erasmus Mundus vă dă posibilitatea de a urma un program postuniversitar comun oferit de mai multe universități din țări diferite (în unele cazuri, poate fi vorba și de instituții de învățământ superior din afara UE). Veți studia sau veți participa la un proiect de cercetare în cel puțin două țări și veți obține o diplomă comună, dublă sau multiplă. Bursele Erasmus Mundus se adresează studenţilor din UE şi din lumea întreagă.

Citește și:

Putem salva pădurea !!!

Vă interesează această variantă? Citiţi mai multe despre programele de masteraten eligibile pentru Erasmus Mundus. Pentru informații privind condițiile de admitere și calendarul pentru depunerea dosarelor, vizitați site-ul programului de masterat în cotutelă ales.

Parteneriate dincolo de graniţele UE

Bursele Erasmus Mundus sprijină, de asemenea, parteneriatele cu universităţi din mai multe ţări şi regiuni din lume.

Aceste parteneriate le acordă studenţilor europeni burse de studiu în țări din afara UE, iar studenţilor din afara UE burse de studiu în universități europene. Aflaţi mai multe despre parteneriateleen care oferă burse de studii pentru cetăţenii ţării dumneavoastră. Pentru informații privind oferta de cursuri, condițiile de admitere și calendarul pentru depunerea dosarelor, vizitați site-urile parteneriatelor.

Citește și:

Călătoria cu animalele de companie: reguli de ținut minte

Contactaţi biroul de relaţii internaţionale al universităţii dumneavoastră

Întrebaţi dacă universitatea dumneavoastră participă la alte programe internaţionale de mobilitate. Pentru detalii despre Erasmus+ şi alte programe de schimb, contactaţi biroul de relaţii internaţionale al universităţii dumneavoastră.

Sursa: Europa.ro

Citește și:

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal