Autovehiculele electrice: excedentul comercial al UE de 3 miliarde EUR

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Autovehiculele electrice: excedentul comercial al UE de 3 miliarde EUR

În 2018, Uniunea Europeană (UE) a exportat în valoare de 4,7 miliarde de euro mașini electrice și mașini electrice hibride care pot fi conduse în combinație cu un motor pe benzină sau diesel. Importurile de mașini electrice și hibride electrice au fost în valoare de 1,6 miliarde de euro, rezultând un excedent comercial de 3,0 miliarde de euro.

Principalele destinații pentru exporturile UE în 2018 au fost Norvegia (39% din exporturi în termeni de valoare), Statele Unite (23%) și China (10%).

Importurile în UE au provenit în principal din Coreea de Sud (48% din importuri în termeni de valoare), Japonia (35%) și Statele Unite (10%).

Printre statele membre ale UE, cel mai mare exportator de autovehicule electrice și hibride în țările din afara UE în 2018 a fost Germania (64% din export în valoare), urmată de Suedia (13%) și Regatul Unit (10% ). Aceste trei țări au fost, de asemenea, printre primele patru state membre care importă automobile electrice și hibride din afara UE: Germania (26% din importurile UE în valoare), Belgia și Suedia (ambele 16%) și Regatul Unit %).

În ansamblu, comerțul cu autovehicule electrice și hibride a fost dominat de autovehiculele cu benzină hibridă, care au reprezentat 67% din importul UE și 60% din valoarea exporturilor UE. Numai autovehiculele electrice au reprezentat 32% din importuri și 39% din exporturi.

Pentru mai multe informații, aruncați o privire la știri la începutul acestei săptămâni cu privire la numărul de mașini electrice și hibride electrice înregistrate în UE, accesibile aici. Mai multe detalii despre statisticile privind comerțul internațional cu bunuri pot fi găsite aici.

Sursa: ec.europa.eu

Citește și:

Consumați fructe și legume zilnic?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu