Atenție! Socializarea online și postarea de informații cu caracter personal!

Socializarea online și postarea de informații cu caracter personal pe diferite platforme atrag după sine și riscul de a permite accesul la informații private unor persoane rău intenționate.

Riscurile asociate comunicării virtuale cu persoane total necunoscute, împrietenirea cu acestea, oferirea de fotografii nud sau cu conținut sexual explicit unor anonimi camuflați în spatele unui profil atractiv pot duce la: pornografie infantilă, trafic de persoane, șantaj online, hărțuire sau cyberbullying.

Astfel, recomandăm părinților să fie atenți la activitatea copilului lor din mediul online, pentru a reduce riscurile:

Vorbiți cu copiii dumneavoastră despre siguranța online – ajutați-i să învețe să facă alegeri bune și să rămână în alertă, explicați-le că regulile există pentru a-i ajuta să rămână în siguranță.

Încurajați utilizarea dispozitivelor în zonele comune ale casei – construiți un mediul deschis de încredere.

Limitați setările de confidențialitate ale jocurilor și aplicațiilor pentru a controla cine poate aborda copilul

Restricționați utilizarea webcam-ului – cu excepția cazului în care este utilizat pentru învățarea online sau sub supravegherea unui adult.

Instruiți-vă copilul să folosească parole puternice și să le păstreze private.

Sursa Politia Romana

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal