ASTMUL – DREPTUL LA INFORMARE PENTRU CONSUMATORI – www.resursadesanatate.ro

InfoCons – InfoCons in parteneriat cu  GlaxoSmithKline (GSK) Romania, Ministerul Educatiei Nationale, Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, Societatea Romana de Pneumologie, Colegiul Medicilor din Romania, Universitatea Transilvania Brasov – Facultatea de Medicina sustine Campania de Informare si Educare a Consumatorilor in domeniul sanatatii, cu privire la bolile cronice respiratorii, in special astmul.

Controleaza-ti astmul! Traieste activ!

 

In cadrul acestui Proiect a fost realizat un portal de informare – www.resursadesanatate.ro, unde publicul larg poate gasi informatii utile cu privire la astm: ce este, cum se manifesta, tipuri de astm, sfaturi si informatii utile, date statistice, legislatie din domeniul medical, intrebari si raspunsuri etc.

Pacientii, in calitatea lor de consumatori, pot accesa portalul de informare www.resursadesanatate.ro, pentru a obtine informatii utile cu privire la astm mai ales din punctul de vedere al prevenirii acestei boli. Portalul va fi actualizat in mod constant cu informatii utile pe tema proiectului, studii de caz si sfaturi atat pentru cei suferinzi, cat si pentru familia acestuia.

Astmul este o boala cronica de plamani, caracterizata prin probleme recurente de respiratie si prin simptome ca lipsa de aer, respiratie suieratoare, senzatie de apasare in piept si tuse. In timpul unei respiratii normale, aerul circula liber in si afara din plamani.

Simptomele astmului variaza in timp si adesea ele se agraveaza, in mod caracteristic, in timpul noptii si in primele ore ale diminetii. Severitatea astmului variaza, de asemenea, de la individ la individ.

Astmul fiind o boala cronica, trebuie tratat permanent, nu numai in timpul crizelor. Un tratament corect de fond previne aparitia altor crize.

Totodata, in cadrul acestui Proiect au fost realizate materiale informative tip flyer si afis, ce au fost diseminate la nivel national in cadrul institutiilor publice ( Primarii, Prefecturi, Consilii Judetene, sectii de politie, unitati de invatamant, unitati spitalicesti,  etc.).

Despre A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – InfoCons – InfoCons ( www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

GSK – una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al cărei portofoliu are la bază o substanţială activitate de cercetare şi dezvoltare. GSK se dedică îmbunătăţirii calităţii vieţii oamenilor, ajutându-i să realizeze mai multe, să se simtă mai bine şi să trăiască mai mult.In România, obiectivul nostru este să contribuim la creşterea speranţei de viaţă a românilor, cea mai scazută din Uniunea Europeană, precum şi la creşterea calităţii vieţii acestora. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.gsk.ro.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal