În UE, stabilirea țării în care aveți drepturi de securitate socială, inclusiv dreptul la asigurare medicală, depinde de statutul economic și de locul dumneavoastră de reședință, nu de naționalitate. Informați-vă care este țara care vă oferă prestații de securitate socială. Aflați mai multe despre drepturile de securitate socială în străinătate.

Citește și:

Asistenţă medicală neplanificată: plăţi şi rambursări

Dacă nu știți exact ce drepturi vă revin și doriți să aflați înainte de a urma un tratament, apelați la un punct național de contact. Există cel puțin unul în fiecare țară din UE. Acestea vă pot oferi informații privind dreptul la rambursare și eventualele plafoane aplicabile.

Diferențe privind încadrarea în gradele de invaliditate

Dacă solicitați o pensie de invaliditate sau o alocație pentru pierderea capacității de muncă, este posibil ca fiecare țară în care ați lucrat să insiste asupra necesității de a vă examina separat. În timp ce una dintre țări v-ar putea încadra în gradul I de invaliditate, o alta ar putea să considere că sunteți total apt de muncă.

Sursa: Europa.eu

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal