Dragi prieteni, având în vedere că este frig afară, animalele care nu au un adăpost tind să se ascundă în locuri cât mai ferite, cum ar fi sub capota mașinii.

Acesta este un scenariu tipic, care se întâmplă an de an, și care poate avea un final fericit sau poate deveni într-un minut o scenă parcă deprinsă dintr-un film de groază.

Pisicile accesează această parte a vehiculului de dedesubt, ca un mecanic de investigație – dar, evident, acest lucru poatefi fatal pentru animale odată ce se întâmplă pornirea motorului și încălzirea acestuia.

Va rugăm să țineți cont de aceste posibile întâmplări și să faceți o mică verificare înainte de a porni motorul, eventual bateți în capotă sau aruncați o privire în interiorul acesteia. Puteți verifica și roțile întrucât unele pisici tind să doarmă pe cauciucuri, astfel dându-le timp să plece din acel loc.

Un gest atât de mic și rapid poate salva viața unui animăluț nevinovat care nu caută decât să se ferească de frig.

Studiu realizat pentru Protectia Consumatorilor.

Citește și:

Site-ul proiectului european DOLCETA – www.dolceta.ro

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu